Ik en mijn camera’s

Foto- en videocamera
De camera’s die ik voor mijn blog gebruik zijn eigenlijk heel standaard. Ik gebruik voor mijn foto’s een Canon EOS 1000D met standaard kitlens 18-50mm of de welbekende ‘plastic fantastic’ lens voor verre afstanden of close-up foto’s: de Canon EF 50 mm f/1.8 II. Deze combinatie gebruik ik al zo’n zes jaar nu en ik ben er van overtuigd dat niet de camera het verschil maakt, maar jij zelf, vandaar dat ik niet hele uitgebreide opties op mijn camera heb.

Mijn videocamera is in tegenstelling tot mijn fotocamera wel een uitgebreidere variant, namelijk een Canon Legria HF25. Deze kocht ik in 2014.

Op beide apparaten zit een polarisatie filter.

De camera’s die je in mijn interieur ziet staan als decoratie zijn geen camera’s waar ik dagelijks foto’s mee maak. Twee van de drie doen het wel en deze probeer ik ook regelmatig uit, maar dit zijn niet de camera’s voor dagelijks gebruik. Ik heb ze overigens gekocht bij thriftshops.

Bewerkingsprogramma’s
Voor mijn fotobewering gebruik ik niet heel veel, eigenlijk alleen VSCOcam. Sinds een tijd zijn we op school ook bezig met Adobe Photoshop, Illustrator en InDisign. Maar bij voorkeur werk ik toch het allerliefst alleen met VSCOcam.

Meer tips die ik deelde voor het maken van een fotografische feed, lees je hier.

Advertisements